Rintamamiestalon katto­remontti Hämeen­linnassa

Onnistunut rintama­mies­talon katto­remontti | 17.11.2011 Hämeen­linna

Aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumasta löytyy pieni omakotitaloalue, jonka keskellä loistaa Tanja Tauron koti auringon keltaisena. Pihassa kasvaa paljon puita, kesällä pihaan syntyy varmasti monta varjoisaa soppea, jonne on mukava mennä suojaan paahteelta.

Tapaan Tanjan eräässä keskustan kahvilassa, jonne istumme syömään ja jutustelemaan. Tanja kertoo, että hän on asunut talossa kolmen lapsensa kanssa vuodesta 2006. "Ostin talon, koska se oli huolellisesti tehty, sen kellarissa ei esimerkiksi haissut millekään, mikä on harvinaista vanhoille taloille."  Vuonna 1955 rakennetusta talosta löytyi myös aarteita. Talossa on tulisijoja, kauniita kaakeliuuneja, joita Karjalasta tulleet evakot olivat tuoneet mukanaan ja myyneet ne talon ensimmäisille omistajille. Lisäksi talon sijainti lähellä palveluja, mutta myös lähellä luontoa, oli omiaan lapsiperheelle.

Tanja oli kyllästynyt katsomaan mineriittilevyistä tehtyä ulkovuorausta ja ruman näköiseksi mennyttä konesaumakattoa, eikä niiden kunnostakaan ollut enää takeita. Kaunis talo, jonka ulkokuori oli päässyt rapistumaan. Niinpä Tanja ryhtyi metsästämään remontin tekijöitä ja löysi Pisan nettisivut. Lisäksi ulkoillessaan hän löysi Pisan jo aiemmin saneeraaman talon, joten Tanja otti meihin yhteyttä keväällä vuonna 2008. "Neuvottelut olivat luotettavia, ei tarvinnut itse miettiä mitään ja paperitkin olivat selkeitä. Sovittiin, että talon ulkovuoraus vaihdetaan ja katto maalataan. -Asentajat tekivät hyvin työnsä, tulivat ja menivät ajallaan, ja heillä oli hyvät käytöstavat", kiittää Tanja. "Lapset olivat silloin pienempiä, oli hienoa, että asentajat kertoivat työn etenemisestä etukäteen, niin osasi pitää lapsetkin poissa vaarallisista paikoista."

"Pisa tarjoaa selkeän kokonaisuuden, tarkan määrittelyn siitä, mitä tulee tapahtumaan ja nopean ja pitävän aikataulun", perustelee Tanja, miksi suosittelisi Pisaa muillekin. "On hyvä mieli, kun tulee kotiin ja näyttää hyvältä, ja tietää, että hetkeen ei tarvitse tehdä mitään", Tanja jatkaa. "Omakotitalot nyt vaan ovat sellaisia, että niitä pitää huoltaa säännöl­lisesti, että ne pysyvät kunnossa."

Onko sinulla tarvetta rintamamies­talon katto­remontille?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!