Rintama­miestalon EVO-aurin­kokatto, Pirkanmaa

Rintamamies­talon peltikatto vaihtui sähköä tuottavaan tiilikattoon

Pirkanmaalla sijaitsevan rintamamiestalon omistaja Janne Sievänen oli kaavaillut jo tovin peltikatto­remonttia, jossa vanhan katon tilalle asennettaisiin uusi peltikatto kera aurinko­paneelein. Sievänen oli perehtynyt kattavasti itse paneeleihin ollen melko pitkälläkin suunitelmiensa toteutuksessa. 

Aikeet muuttuivat kuitenkin lennosta, kun Pisa Kattoremontti esitteli Sieväselle Ormax EVO -tiilikaton, johon olisi mahdol­lisuus integroida kiinteäksi koko­naisuudeksi aurinko­paneelit hyvin huomaa­mattomasti ja kestävästi. 

Tällainen kattoratkaisu tuntui Sieväsestä houkuttelevalta ja mielenkiintoiselta ajatukselta myös syystä, että tiilikatto on peltikattoa hiljaisempi. Koska aurinko­katolla voidaan tuottaa osa käyt­tösähköstä itse, vaikutti valintaan vahvasti ympäristöystäväl­lisyyskin, kustannus­säästöjä unohtamatta. 

Ratkaisevassa roolissa oli lisäksi Pisa Kattoremontin edustajan, Jesse Annalan, kanssa sujunut mukava asiointi.

Kattoremontti toteutettiin avaimet käteen -palveluna

EVO-aurinkokatto toteutettiin Sievästen taloon helppona avaimet käteen -toimituksena. Aurinko­paneeleiksi valikoituvat Solarstonen tuotteet, ja Solarstonen asentajat olivatkin Pisa Kattoremontin rinnalla valvomassa paneeleiden asennustyötä. Sähkö­asentaja suoritti remontille viimeisen silauksen kytkemällä sähköt taloon.

Helposti käyttöön, omaa sähkön­tuottoa seuraamaan ja säästöjä tekemään

Asennuksen jälkeen katto oli toimintavalmis ja seurattavissa niin toiminnoiltaan kuin sähkön­tuotoltaan älypuhelimen sovelluksella tai tietokoneella selaimen kautta. Raportteja voi seurata tunti-, päivä- tai kuukausitasolla. 

Sieväsen mukaan katto on tuottanut kesällä sähköä yli oman tarpeen, jolloin ylimääräinen sähkö on myyty takaisin sähkö­yhtiölle. Tällöin hyötysuhde sähkön reaalihintaan on noin 1/3.

Sievänen myös vinkkaa, että sähköyhtiön tarjoaman lisäpalvelun, “virtuaaliakun” avulla ylijäämäsähkö voidaan “varastoida” ja käyttää pimeämpänä vuodenaikana, mikä pienentää sähkölaskua. Tässä tapauksessa hyötysuhde on noin 2/3 suhteessa sähkön reaalihintaan. Asukkaan on mahdollista hankkia itsekin akkuja, joihin ylijäämäsähkön saa talteen. Tällä saavutetaan 100 % ylijäämäsähkön hyötysuhde.

EVO-aurinkokatto on monin tavoin paneeleita parempi ratkaisu

Meille Pisa Kattoremonttiin tulee tasaisesti tiedusteluja aurinko­paneeleiden asennuksesta. EVO-aurinkokatto on kuitenkin paneeleita kannattavampi hankinta. 

Huomaamattomasta, integoridusta aurinkokatosta ei heti uskoisi katolla olevan aurinkopaneeleita, ja onpa aurinkokatto myös huolloltaan helpompi, sillä rakenteensa ansiosta paneeleiden alle ei keräänny lehtiä.

Tällä projektilla Pisa Kattoremontti on BMI:n King of Roofs 2021 finalisti, lue lisää täältä.

Kiinnostaisiko sinuakin EVO-aurinko­katto?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!