Paritalo Käpylässä

Kattoremontti lähes sata­vuotiaaseen paritaloon | 14.10.2011 Tampere

Uusi päivä ja uudet asiakkaat, kohteena aivan Tampereen keskustan tuntumassa Lapinniemessä tunnelmallisella oma­kotitalo­alueella oleva paritalo. Oven avaa Juha Koskela, joka on juuri tullut urheilemasta. Samalla kertaa ovesta astuu sisään Hannu Kojo, Juhan ja Katri Salmelan seinänaapuri, joten saan tavata molemmat samalla kertaa.

Komea paritalo on rakennettu vuonna 1916, joten se on historiansa aikana ollut monessa eri käytössä. Alakerrassa on aikoinaan ollut leipomo ja pesula ja parhaimmillaan rakennus on pitänyt sisällään kuusi asuntoa. Juha ja Katri muuttivat taloon vuonna 1994, sen keskeisen sijainnin sekä rauhallisen ja viihtyisän ympäristön takia. Hannu ja Marjo Salo-Kanerva muuttivat taloon kymmenisen vuotta myöhemmin, vuonna 2005, halutessaan kaupunkiin, mutta silti samalla luonnon ja hiihtolatujen ääreen. Kaupin urheilupuisto onkin aivan kivenheiton päässä.

Remontteja on tehty matkan varrella monta ja monta on vielä tekemättä, mutta Pisa Kattoremontin toteuttama kattoremontti tehtiin toukokuussa vuonna 2011. Hannu ja Juha olivat löytäneet Pisa Kattoremontin Internetin kautta ja työssään tietojärjestelmien pääsuunnittelijana kaupunki­ympäristön kehityksessä Hannu ei ollut kuullut mitään negatiivista Pisan toiminnasta, joten naapurukset ottivat yhteyttä Pisaan.

Hannun ja Juhan päätyminen Pisaan johtui monesta asiasta. Työn suunnittelu oli selkeä ja asiakkaan tarpeet huomioon ottava. "Se oli hienoa, että mikään ei tuntunut olevan mahdotonta toteuttaa, asiakkaan toiveita kuunneltiin", toteaa Juha. "Talon ikä ja yksilöllisyys otettiin huomioon, saatiin siis meille hyvä ratkaisu, ei mitään peruspakettia", Juha jatkaa. "Lisäksi sopimus­paperit olivat selkeitä ja kaikki sopimuksen kohdat tarkasti määriteltyjä." Suunnitteluvaiheen jälkeen tiedotus toimi Juhan ja Hannun mielestä hyvin. Jos tuli aikataulumuutoksia tai muita kysymyksiä, yhteydessä oltiin puolin ja toisin. Asennus sujui hyvin ja työmaa pysyi siistinä. "Asentajat olivat ammattitaitoisia, keskimääräistä parempia", kertoo Hannu. Juha lisää, että "asentajien tiimityöskentely toimi loistavasti, jokainen tiesi, mitä teki."

Pieniä mutkiakin oli matkan varrelle osunut. Piipun hattu jäi uupumaan, mutta asennettiin paikalleen heti pyydettäessä. Tähän totean, että olisihan sen pitänyt sinne ilmestyä pyytämättäkin, mutta naapurukset ovatkin varsin ymmärtäväisiä. Lisäksi, kun ensimmäinen vesisade yllätti, vesi valuikin rännien ja räystään välistä, mutta sekin saatiin heti korjattua erillisellä ohjauspellillä, joka pakottaa veden valumaan oikeaan paikkaan. "Apu ja selvitys tulivat nopeasti", toteavat molemmat. Talo sai uuden ryhdin, on sopusuhtaisempi ja nuoremman näköinen, joten sitä on ollut naapurusten mielestä ilo katsella. Hannu ja Juha ovat suositelleet Pisaa muillekin ja perustelevat kantansa sillä, että ovat voineet luottaa siihen, mitä ovat tilanneet. "Tekemisen meininki", kiteyttää Juha.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!