Ramila

Kattoremontilla kestävä katto kotiin | 11.10.2011 Kiukainen

Silmieni eteen levittäytyy rauhallinen suomalainen maalaismaisema mutkaisen hiekkatien varressa Kiukaisissa. Peltoaukean reunassa metsän suojissa kohoaa valkea tiilitalo, jonka upouudelle katolle on jo syksyn riepottelemat lehdet ja neulaset löytäneet tiensä. Kyseessä on Eija ja Kari Pöystin asuttama lintukoto, jonka kattoremontti valmistui toukokuun viimeisellä viikolla vuonna 2011.

Pysäköin autoni talon pihaan ja talon emäntä onkin jo minua ovella vastassa. Tervetulotoivotuksin Eija vie minut sisään, istuttaa pöytään ja esittelee minut pojalleen ja lapsenlapsilleen, jotka ovat tulleet käymään mummolassa muutaman kilometrin päästä. "Taloon muutettiin 1979, itse rakennettiin ja vanhemmilta ostettiin tontti", kertoilee Eija talon syntyvaiheista. "Lapset olivat pieniä, auttoivat parhaansa mukaan rakennustöissä ja tekivätpä välillä eväitäkin vanhemmilleen", muistelee Eija. Vuosien varrella taloon on tehty pientä pintaremonttia, mutta katon alkuperäinen onduliinilevy alkoi tulla tiensä päähän, ja niinpä keväällä toteutettu kattoremontti oli talon ensimmäinen iso remontti.

"Tutuilta kuultiin Pisa Kattoremontista, ja kun suosittelivat, niin haluttiin sitten itsekin ottaa samalta yritykseltä, kun vaikuttivat luotettavilta ja asiansa osaavilta", kertoo Eija. "Janne, se teidän myyjä, hoiti asiansa kunnolla, kertoi tarkasti, mitä tulee tapahtumaan ja seurasi remontin etenemistä ja toteutusta koko ajan. -Ihania poikia olivat, oli ilo katsella ahkeraa ja nopeaa työntekoa", kehuu Eija. "Hienoin juttu oli, että päivän päätteeksi pojat siivosivat jälkensä, niin pihallakin sai kulkea vapaasti." Eija kertoo, kuinka on ollut mukava istua sisällä ja kuunnella sateen ropinaa katolla ja olla huoletta, että jostain tiputtelisi vettä sisään.

Kyselen, että tuliko matkan varrella ongelmia ja pienen miettimisen jälkeen Eija kertoo, että räystäs oli jäänyt toiselta sivulta hiukan kieroksi, mutta Janne oli heti korjauttanut asian pojilla, niin ei jäänyt sekään vaivaamaan. "Tekivät kaiken niin kuin oli sovittu, nopeasti ja iloisella mielellä ja työn jälki oli siistiä. Kaikin puolin on jäänyt kyllä tyytyväinen mieli." Eija on keitellyt kahvit valmiiksi, ja tarinoinnin lomassa minuun uppoaa piirakan pala jos toinenkin. Eija nauraa, että kattoremontin jälkeen on tullut tarve miettiä uusia remontteja. "Jos ottaisi uudelleen Pisaan yhteyttä, kun olivat niin luotettavia ja asiansa osaavia!"

Ota yhtyettä ja pyydä tarjous!