Aurinkorinne

Uusi ilme ulkoverhousremontilla ja kattoremontilla | 14.11.2011 Iittala

On vuodenaikaan nähden varsin kaunis sää. Aurinko paistaa ja hajottaa peltojen ja järvien yllä leijailevan sumun. Tieni vie Iittalaan, kohti Tiina Haapalahden kotia, jonka ulkoverhous- ja kattoremontti tehtiin loppukesällä 2008. Perillä minua on vastassa Tiina ja puolivuotias sekarotuinen Rontti-koira, joka tulee heti haistelemaan ja tervehtimään tulijaa.

Aurinko paistaa kirkkaasti keittiön pöydälle, minkä ääreen Tiina minut istuttaa kuuntelemaan kertomustaan talosta ja kokemuksistaan Pisa Kattoremontista. Tiina perheineen asui aikaisemmin Iittalan keskustassa rivitalossa, mutta halu rauhallisempaan ja tilavampaan asumiseen kyti hiljalleen. Vuonna 1993 löytyi sopiva omakotitalo läheltä keskustaa, rauhallisine ja aurinkoisine ympäristöineen. Vuonna 1953 rakennettuun taloon muutettiin, mutta talon rapistunut ulkonäkö häiritsi ajan myötä yhä enemmän. Oltiin ratkaisujen edessä, joko myydä ja lähteä pois tai tehdä taloon iso remontti. Tiina päätti jäädä, eikä ole katunut ratkaisuaan.

Tiina oli kuullut tuttavaltaan Pisa Kattoremontista ja otti meihin yhteyttä. Tiina oli ottanut yhteyttä myös muihin remonttifirmoihin, mutta päätyi meihin hinnan, asiantuntevuuden ja selkeyden takia. "Oli mukava jutella Antin* kanssa, hänellä oli selkeä näkemys siitä, miten remontin eri vaiheet toteutetaan. Lisäksi hänellä oli silmää esitellä erilaisia vaihtoehtoja, mikä näyttäisi juuri tässä talossa hyvältä", kertoo Tiina. Vaikka kyseessä oli näin laaja remontti, asennusvaihekin sujui kivuitta. "Asentajat olivat mukavia ja asiallisia", hymyilee Tiina. "Kaikki toimi joustavasti, jos tuli joku ongelma, selvitys ja ratkaisu tuli aina nopeasti", toteaa Tiina. "Ei tarvinnut olla huolissaan, että miten tästä eteenpäin, kun joustoa löytyi. -Asiakasta kuunneltiin, se oli hienoa."

"Ihailen omaa taloani, on aina mukava tulla kotiin, onneksi en myynyt pois", nauraa Tiina. Tiina antaa minulle mukaan pari kuvaa talosta ennen remonttia, ja muutos on valtava. Taloa ei oikeastaan enää tunnista samaksi, varsinkin kun taloon rakennettiin samalla terassit ja parveke. Aurinko paistaa edelleen, kun suuntaan autoni nokan uusiin haasteisiin. Emäntä ja koira häviävät ovesta uuden katon ja seinien suojaan kirpeältä syysilmalta.

*Antti Summala, myyntiesimies

Ota yhteyttä ja kysy lisää!