Vihreä talo

Kattava kattoremontti avaimet käteen -palveluna | 11.10.2011 Orivesi

Orivedeltä Eräjärven kylästä löytyy tällainen helmi. Talon omistaja Kimmo Karppinen kutsuu kotiaan Vihreäksi taloksi, vaikka nimi ei talon virallinen nimi olekaan. Vihreän talon kattoremontti valmistui keväällä vuonna 2011, vanha tiilikatto oli tullut tiensä päähän. Kimmon lisäksi talossa asuvat Kimmon tyttäret, 10-vuotias Siina ja 6-vuotias Senni. Siina on paljas­jalkainen Tamperelainen, mutta Senni on syntynyt Vihreään taloon.

Kimmo oli nähnyt talon olevan myynnissä ja reippaana miehenä kävellyt sisään yleiseen näyttöön. Kaupat tehtiin ja perhe muutti taloon vuonna 2004. Perhe asui aikaisemmin Tampereella, eikä haaveillut talosta romanttisessa maalaisympäristössä. Jokin Vihreän talon olemuksessa ja ympäristössä houkutti kumminkin niin paljon, että päätös maalle muutosta syntyi nopeasti.

Vihreästä talosta henkii historia ja menneiden vuosikymmenten elämä. Talo on rakennettu vuonna 1928, ja olemassa olonsa aikana se on palvellut ainakin pankkina ja jonkinlaisena apteekin varastona. Kimmo toteaa, että aikoo asua talossa ainakin niin kauan kuin lapset lentävät pesästä ja suunnitella sitten elämää uudestaan. Tässä kohtaa ilmoittaudun heti yhdeksi ostajaehdokkaaksi, niin viehättävältä uudistunut talo ja sen ympäristö näyttää.

Kimmo oli löytänyt Pisa Kattoremontin Internetistä ja pyytänyt sitten asiantuntijamme paikanpäälle katsomaan. Päätös valita Pisa Kattoremontti syntyi myyjän asiantuntevasta otteesta ja vakuutuksesta, että asiat tulevat tapahtumaan ja toimimaan oikealla tavalla. Avaimet käteen -periaate oli Kimmolle hyvä juttu ja sopiva omaan elämäntilanteeseen. Kimmo kertoo tutkineensa monenlaisia vaihtoehtoja, ja oli loppujen lopuksi todennut, että remontti toteutuu nopeimmin ja vaivattomimmin, kun asialla on yksi yritys, joka tekee työn alusta loppuun asti. Eikä Kimmo joutunut pettymään, työ valmistui nopeasti ja jälki oli laadukasta. "Nopeita olivat, tekivät siistiä jälkeä, eivätkä jääneet turhia nysväämään", nauraa Kimmo.

Siirrymme sisältä ulos kirpeään syysilmaan ottamaan kuvia talosta, joka on noussut kuin Fenix-lintu tuhkasta. Tämän Kimmo sanoo äänessään aimo annos ironiaa, mutta mielestäni se pitää varsin hyvin paikkansa. Talo on kuin Fenix-lintu, loistaa syksyisen iltapäivän auringossa väreiltään kylläisenä. "Tosissaan puhuen kattoremontin jälkeen mieli rauhoittui, ei tarvitse miettiä vuotaako katto, ja ovatko rakenteet menossa pilalle." Kimmo on suositellut Pisa Kattoremonttia tutuilleen ja aikoo tulevaisuud­essakin suositella Pisaa asian­tuntevuuden ja työn tekemisen varmuuden perusteella.

Ohhoh, taas on aikaa kulunut pitkä tovi. Kuvat on otettu ja kylmä ilma on tunkeutunut luihin ja ytimiin. Kimmon pitää lähteä hakemaan tytärtään päivähoidosta, minä suuntaan nokkani takaisin Tampereelle. Hmm, kyllä täällä on ihmisen hyvä elää.

Ota yhtettä ja pyydä tarjous!